ONLINE PSIHOTERAPIJA

Sabina Kračun

mag. zakonskih in družinskih študij z opravljeno specializacijo iz zakonske in družinske terapije

ONLINE PSIHOTERAPIJA

Zaradi epidemije COVID-19, se je vse upočasnilo, pa vendar življenje teče dalje. Trenutne razmere povzročajo negotovost, stisko, tesnobo, strah …

Do nadaljnjega so prepovedana terapevtska srečanja v živo. Kljub temu ni potrebno, da v stiski ostajate sami! Da zaobidemo tudi te ovire, vam je na razpolago online terapija, ki jo lahko poimenujemo kot terapija na daljavo, E-terapija, terapija s pomočjo videoklica itd. V varnem zavetju doma vam je ponujena profesionalna pomoč. Z uporabo sodobne tehnologije vam je terapija dostopna ne glede na kraj bivanja in omogoča večjo prilagodljivost. Namen online psihoterapije je enak klasičnemu terapevtskemu srečanju, to je obvladovanje stisk, s katerimi se sooča posameznik ali par.

Psihoterapija se izvaja preko različnih spletnih aplikacij: Skype, Zoom, WhatsApp, Facebook, itd. Zagotovljena vam bo storitev, ki zajema dostopnost, zaupnost in strokovnost.

Online psihoterapija je primerna tudi pri posameznikih, parih, ki jim primanjkuje časa in/ali imajo nepredvidljiv urnik, zaradi krajevne oddaljenosti, ki velikokrat predstavlja veliko breme ob že tako napornem delovniku. Ta oblika terapije je primerna tudi za nosečnice ter mlade starše, ki jim ob neprespanih nočeh tako omogoča udobno rešitev brez nepotrebne vožnje do terapevta. Primerna je tudi za bolnike in njihove svojce, ki jim je zaradi bolezni ali invalidnosti onemogočeno, da bi lahko obiskali terapevta.

V nekaterih primerih (epidemija, bolezen, življenje v tujini…), ni mogoče izvajati terapije v živo in je online terapija dobra rešitev. Lahko je le dopolnilna oblika terapije v živo. 

On line psihoterapija v nekaterih primerih  (duševne bolezni, samomorilne misli, samopoškodovanje…) nudi le podporno vlogo ob siceršnji psihiatrični obravnavi ter večji delež terapevtskih srečanj v živo, kot preko spleta. Izpolnite kontaktni obrazec, v kolikor se zanimate za online psihoterapijo.

Navedite vaše potencialne termine, ki bi vam ustrezali. Prejeli boste odgovor  o možnih terminih, ki jih bomo skupaj uskladili.